Loader

Cookies καλαμποκιού με βερίκοκα και θυμάρι

2013-08-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 12λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Γλυκάκι με 5 υλικά

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά  

 

240γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

180γρ.καλαμποκάλευρο

1κ.σ.σόδα φαγητού

1πρέζα αλάτι

220γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

160γρ.ζάχαρη

2αυγά

100γρ.βερίκοκα αποξηραμένα και ψιλ/να

Ξύσμα 1 λεμονιού

2κ.σ.θυμάρι φρέσκο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αλεύρια με τη σόδα και το αλάτι. Εντωμεταξύ βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλα 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε τα βερίκοκα, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Χρησιμοποιούμε το κουτάλι παγωτού και το γεμίζουμε κατά 1/3 με το μείγμα μας. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα ή κουτί με καπάκι που κλείνει ερμητικά για να διατηρηθούν φρέσκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.