Cheesecake brownies με φράουλα
2013-06-23- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία
(5 / 5)
2 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΚΑΛΥΨΗ CHEESECAKE
225γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2αυγά
1/2φλ.ζάχαρη
1βανίλια
1φλ.γιαούρτι
1/2φλ.μαρμελάδα φράουλα
ΓΙΑ ΤΑ BROWNIES
1/2φλ.αλεύρι
1/2φλ.ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
1/2κ.γλ.σόδα
1/3φλ.κακάο
1/2φλ.γιαούρτι
1αυγό
3κ.σ.γάλα
1βανίλια
100γρ.λευκή σοκολάτα χοντροτριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη cheesecake. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα. Το κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά ,εκτός από τη λευκή σοκολάτα,με τελευταίο το αλεύρι. Τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Αραδιάζουμε από πάνω τη λευκή σοκολάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα cheesecake. Χτυπάμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα να μαλακώσει και την περιχύνουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια του κέικ να πάει παντού η μαρμελάδα όπως κάνουμε και σε ένα κέικ μαρμπέ. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια για να σερβίρουμε.