Loader

Cheddar crackers με μαυροσούσαμο

2013-07-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 16λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

  • Muffins με μαρμελάδα και κολοκύθα

  • Brownies μερέντας χωρίς αυγά

Συστατικά  

 

200gr.αλεύρι

100γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κύβους

250γρ.τσένταρ τριμμένο

1κ.σ.μαυροσούσαμο

1/2κ.γλ.μουστάρδα

1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν

2-3σταγόνες Worcestershire sauce

Αλατοπίπέρο

3κ.σ.νερό

*Έχουμε πολλές επιλογές σε αυτή τη συνταγή. Μπορούμε αντί για μαυροσούσαμο να βάλουμε παπαρουνόσπορο ή χοντροτριμμένο πιπέρι ή σουσάμι. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί με κάποιο άλλο της αρεσκείας μας ή ότι έχουμε. Τέλος μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε μπαχαρικά ή μυρωδικά ανάλογα με τα γούστα ή τη διαθεσιμότητα.

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια με τελευταίο το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη εύπλαστη. Το βάζουμε σε διαφανή μεμβράνη και το κάνουμε μακρόστενο ρολό. Το αφήνουμε στο ψυγείο από 45 λεπτά έως 2 ώρες. Στη συνέχεια το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 16 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο μας. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από το ταψί και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.