Loader

Adobo sauce

2013-07-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

*Η σάλτσα αυτή , γνωστή στις Φιλιππίνες και με πολλές εκδοχές , είναι ένα είδος μαρινάδας, δηλαδή βύθισης των κύριων υλικών σε μια σάλτσα με βάση τη ρίγανη, το ξύδι, το σκόρδο, την πάπρικα , το αλάτι και φυσικά τις πιπεριές, ώστε να ενισχυθεί η γεύση τους. Επειδή παλιότερα το κρέας και τα ψάρια ήταν δύσκολο να διατηρηθούν, η μαρινάδα αυτή διευκόλυνε τη διατήρηση τους, σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Συστατικά  

 

6Πιπεριές κέρατο

4πιπεριές καυτερές

1μέτριο κρεμμύδι

2σκελ.σκόρδο

1/2κ.γλ.ζάχαρη

Αλατοπίπερο

1/2κ.γλ.θυμάρι ξερό

1/2κ.γλ.ρίγανη ξερή

1/2κ.γλ.κανέλα

1/4κ.γλ.κύμινο

1/8κ.γλ.all spice mix

Μια πρέζα γαρύφαλλο

1/4φλ.ξύδι από λευκό κρασί

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 20-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να καψαλιστεί η πέτσα τους. Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο τις βάζουμε μέσα σε μια καθαρή σακούλα και την κλείνουμε καλά. Τις αφήνουμε εκεί για 20 λεπτά και κατόπιν αφαιρούμε την πέτσα τους και τα σπόρια. Τις βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Τα μεταφέρουμε σε βάζο ή σκεύος με καπάκι και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο ως και 10 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *