Loader

Ψωμορολάκια με μπέικον λιαστή ντομάτα και πιπεριά

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

2κ.γλ.μαγιά σκόνη

`φλ.χλιαρό νερό

3κ.σ.ζάχαρη

2κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1αυγό

Μια πρέζα αλάτι

3-3 ½ φλ.αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλ/νη

3-4 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

4φέτες μπέικον ψιλ/νες

100γρ.μοτσαρέλα τριμμένη

1κ.σ.διάφορα φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας, ψιλ/να

Μια πρέζα αλάτι

1/3κ.γλ.μπούκοβο

Μια πρέζα πιπέρι

2κ.γλ.βούτυρο λιωμένο για το ψήσιμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο ,το αυγό, το αλάτι και περίπου το μισό αλεύρι. Ζυμώνουμε και σιγά σιγά συμπληρώνουμε όσο χρειάζεται από το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Το κρατάμε στην άκρη να φουσκώσει περίπου 40 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. Μοιράζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε μακρόστενα και μεσαίου πάχους φύλλα. Στη μέση κάθε φύλλου βάζουμε απλωμένη τη μισή γέμιση και τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό. Την κόβουμε σε ρολάκια περίπου όσο 2 ½ δάχτυλα και τα ακουμπάμε με μια από τις 2 κομμένες πλευρές σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλείφουμε όλα τα ρολάκια με το βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *