Loader

Ψωμορολάκια με μπέικον λιαστή ντομάτα και πιπεριά

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 25λ
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

2κ.γλ.μαγιά σκόνη

`φλ.χλιαρό νερό

3κ.σ.ζάχαρη

2κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1αυγό

Μια πρέζα αλάτι

3-3 ½ φλ.αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλ/νη

3-4 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

4φέτες μπέικον ψιλ/νες

100γρ.μοτσαρέλα τριμμένη

1κ.σ.διάφορα φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας, ψιλ/να

Μια πρέζα αλάτι

1/3κ.γλ.μπούκοβο

Μια πρέζα πιπέρι

2κ.γλ.βούτυρο λιωμένο για το ψήσιμο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο ,το αυγό, το αλάτι και περίπου το μισό αλεύρι. Ζυμώνουμε και σιγά σιγά συμπληρώνουμε όσο χρειάζεται από το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Το κρατάμε στην άκρη να φουσκώσει περίπου 40 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. Μοιράζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε μακρόστενα και μεσαίου πάχους φύλλα. Στη μέση κάθε φύλλου βάζουμε απλωμένη τη μισή γέμιση και τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό. Την κόβουμε σε ρολάκια περίπου όσο 2 ½ δάχτυλα και τα ακουμπάμε με μια από τις 2 κομμένες πλευρές σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλείφουμε όλα τα ρολάκια με το βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *