Ψωμομπαστουνάκια με μοτσαρέλα
2013-05-31- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρικής: 30λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
1 ½ φλ.μοτσαρέλα τριμμένη
1δόση ζύμη για πίτσα
Λάδι
Σκόρδο σκόνη
Ρίγανη
Σουσάμι μαύρο και άσπρο
Χοντρό αλάτι
1φλ.παρμεζάνα τριμμένη
Αλεύρι για την επιφάνεια κοπής
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Ανοίγουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη με ένα πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα μαχαίρι κόβουμε λωρίδες, 3 δάχτυλα περίπου. Πασπαλίζουμε τη μοτσαρέλα να πάει παντού και κλείνουμε σε ρολό σφιχτά ώστε να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
Βήμα2
Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπαστουνάκια με λίγο λάδι. Πασπαλίζουμε πάνω τους την παρμεζάνα, το χοντρό αλάτι και τα σουσάμια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζέστα, αλλά μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη και να τα ζεστάνουμε ελαφρά στο φούρνο μικροκυμάτων.