Loader

Ψωμί Τσιαπάτα – Ciabbata

2013-06-06
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 50λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

3 κούπες αλεύρι μπλέ
1 κούπα αλεύρι χωριάτικο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι
2 κούπες χλιαρό νερό

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ζύμη που κολλάει αρκετά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και πετσέτα και την αφήνουμε για 16 ώρες. Στρώνουμε στο ταψί της κουζίνας μας μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε πολύ καλά με αλεύρι. Ξεκολλάμε τη ζύμη από τα τοιχώματα του μπωλ με την σπάτουλα και προσεκτικά, χωρίς να την ανακατέψουμε, τη μεταφέρουμε στο ταψί, δίνοντας της ένα παραλληλόγραμμο σχήμα σαν παντόφλα. Πασπαλίζουμε πάλι από πάνω το ψωμί με αλεύρι, τη σκεπάζουμε πάλι με το αλουμινόχαρτο και την πετσέτα και την αφήνουμε άλλες δύο ώρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 190 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Βγάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα, για να μην μαλακώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *