Loader

Ψωμί Τσιαπάτα – Ciabbata

2013-06-06
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 50λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

3 κούπες αλεύρι μπλέ
1 κούπα αλεύρι χωριάτικο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι
2 κούπες χλιαρό νερό

Method

Step 1

Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ζύμη που κολλάει αρκετά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και πετσέτα και την αφήνουμε για 16 ώρες. Στρώνουμε στο ταψί της κουζίνας μας μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε πολύ καλά με αλεύρι. Ξεκολλάμε τη ζύμη από τα τοιχώματα του μπωλ με την σπάτουλα και προσεκτικά, χωρίς να την ανακατέψουμε, τη μεταφέρουμε στο ταψί, δίνοντας της ένα παραλληλόγραμμο σχήμα σαν παντόφλα. Πασπαλίζουμε πάλι από πάνω το ψωμί με αλεύρι, τη σκεπάζουμε πάλι με το αλουμινόχαρτο και την πετσέτα και την αφήνουμε άλλες δύο ώρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 190 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Βγάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα, για να μην μαλακώσει.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *