Loader

Ψωμί σόδας σε σάντουιτς με pesto και τυρί

2013-06-02
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 40λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ

2φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2φλ.ξινόγαλα

1πρέζα αλάτι

3/4κ.γλ.σόδα μαγειρικής

1κ.γλ.κύμινο

2κ.σ.βούτυρο λιωμένο

ΓΙΑ ΤΟ SANDWICH

Βούτυρο

Pesto έτοιμο ή σπιτικο

Τυρί της αρεσκείας μας σε φέτες (μια ωραία γραβιέρα ή κασέρι)

Λάδι για το αντικολλητικό τηγάνι

Method

Step 1

Βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που ίσως να κολλάει λίγο στα χέρια. Την κάνουμε ένα στρογγυλό καρβέλι και την μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες. Ανάλογα πόσα άτομα θα φάνε υπολογίζουμε τις φέτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφουμε 2 φέτες από το ψωμί μας με βούτυρο. Στην μια φέτα αλείφουμε και μια γενναιόδωρη ποσότητα pesto. Στην άλλη ακουμπάμε το τυράκι μας. Κλείνουμε τις φέτες σε σάντουιτς και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λαδάκι, 1-2 λεπτά από τη μια πλευρά και άλλα 1-2 λεπτά από την άλλη. Σερβίρουμε αμέσως.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *