Ψωμί σόδας σε σάντουιτς με pesto και τυρί
2013-06-02- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
2φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2φλ.ξινόγαλα
1πρέζα αλάτι
3/4κ.γλ.σόδα μαγειρικής
1κ.γλ.κύμινο
2κ.σ.βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΟ SANDWICH
Βούτυρο
Pesto έτοιμο ή σπιτικο
Τυρί της αρεσκείας μας σε φέτες (μια ωραία γραβιέρα ή κασέρι)
Λάδι για το αντικολλητικό τηγάνι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που ίσως να κολλάει λίγο στα χέρια. Την κάνουμε ένα στρογγυλό καρβέλι και την μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες. Ανάλογα πόσα άτομα θα φάνε υπολογίζουμε τις φέτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφουμε 2 φέτες από το ψωμί μας με βούτυρο. Στην μια φέτα αλείφουμε και μια γενναιόδωρη ποσότητα pesto. Στην άλλη ακουμπάμε το τυράκι μας. Κλείνουμε τις φέτες σε σάντουιτς και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λαδάκι, 1-2 λεπτά από τη μια πλευρά και άλλα 1-2 λεπτά από την άλλη. Σερβίρουμε αμέσως.