Loader

Ψωμί πλεξούδα με γεύση πίτσας

2013-06-01
-πλεξούδα-με-γεύση-πίτσας-πλεξούδα-με-γεύση-πίτσας-1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 45λ
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

1 ½ φλ.χλιαρό νερό

2κ.σ.μαγιά ξερή

3 ½ φλ.αλεύρι για όλες τις  χρήσεις

1κ.γλ.καστανή ζάχαρη

1πρέζα αλάτι

Λάδι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1 ½ φλ.τριμμένα αλλαντικά

1/2φλ.γκούντα τριμμένο

1φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νο

1αυγό

Λίγο αλατοπίπερο

3κ.σ.πελτές ντομάτας

1 ½ κ.σ.ρίγανη

(αν  θέλετε μπορείτε να βάλετε μανιτάρια, πιπεριές ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας)

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά με τη ζάχαρη και το νερό. Το αφήνουμε στην άκρη 10 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε 2κουταλιές λάδι, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας, μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Το κάνουμε μια μπάλα και την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος. Το σκεπάζουμε και το κρατάμε εκεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο , περίπου 30 λεπτά. Αλευρώνουμε μια καθαρή μεγάλη επιφάνεια και απλώνουμε ένα μακρόστενο φύλλο ζύμης.

Βήμα2

Με το μαχαίρι χαράζουμε αριστερά και δεξιά του φύλλου λωρίδες, περίπου ίδιου μεγέθους από πάνω μέχρι κάτω, μήκους 2-3 εκατοστών, ανάλογα με το φύλλο που έχουμε ανοίξει, όπως στη φωτογραφία. Ανακακτεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη γέμιση και γεμίζουμε το κέντρο του φύλλου με αυτό το μείγμα. Κλείνουμε το φύλλο που βρίσκεται στην κορυφή προς τα μέσα και συνεχίζουμε εναλλαξ, αριστερά και δεξιά με τα υπόλοιπα κομμάτια σαν πλεξούδα. Κλείνουμε όμορφα και το κάτω μέρος του φύλλο προς τα μέσα και το ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα3

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C φια 40-45 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *