Loader

Ψωμί γεμιστό με pesto

2013-06-02
  • Prep Time: 45λ
  • Cook Time: 35λ
  • Ready In: 1:20 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

1 ½ φλ.χλιαρό νερό

1πρέζα αλάτι

1πρέζα ζάχαρη

1/2φακελάκι μαγιά ξερή

2 ½ φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2κ.σ.λάδι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1φλ.pesto έτοιμο ή σπιτικό

1/2φλ.γκούντα τριμμένο

1/4φλ.παρμεζάνα τριμμένη

Method

Step 1

Βάζουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι και ανοίγουμε μια λακκούβα. Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα και το λάδι να διαλυθεί και τα ρίχνουμε στην λακκούβα. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά σιγά το νεράκι ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε μισή ώρα καλυμμένη με πετσέτα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το pesto με τα τυριά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2-3 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να μας βγει το ψωμάκι και το πιέζουμε ένα ένα σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο να ανοίξει. Ρίχνουμε μέσα 1-2 κουταλιές από την γέμιση και την απλώνουμε στο κέντρο. Κλείνουμε το ζυμαράκι μας και με τα 2 χέρια το κάνουμε ομοιόμορφο καρβελάκι, να μην ανοίγει και βγει η γέμιση. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τρώγονται ζεστά και κρύα.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , Συστατικά: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *