Ψωμάκια με ξινόγαλα και κρεμμυδάκια φρέσκα
2013-06-05- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
6κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
1/2φλ.βούτυρο και 1 κουταλιά επιπλέον
3φλ.αλεύρι
400γρ.ξινόγαλα
Αλάτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε την μια κουταλιά βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να λιώσει και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και αρχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ξινόγαλα και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις αρχίζει να αποκτάει ομοιόμορφη υφή κλείνουμε το μίξερ. Κατεβάζουμε το κάδο από τη συσκευή και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά με το χέρι μας. Χωρίζουμε τη ζύμη ε 4-5 ψωμάκια και τα ψήνουμε σε αλευρωμένο ταψάκι στους 200C για 25 περίπου λεπτά και πασπαλισμένα από πάνω με λίγο ακόμα αλεύρι.