Loader

Ψωμάκια με ξινόγαλα και κρεμμυδάκια φρέσκα

2013-06-05
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 25λ
  • Ready In: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

6κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
1/2φλ.βούτυρο και 1 κουταλιά επιπλέον
3φλ.αλεύρι
400γρ.ξινόγαλα
Αλάτι

Method

Step 1

Βάζουμε την μια κουταλιά βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να λιώσει και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και αρχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ξινόγαλα και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις αρχίζει να αποκτάει ομοιόμορφη υφή κλείνουμε το μίξερ. Κατεβάζουμε το κάδο από τη συσκευή και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά με το χέρι μας. Χωρίζουμε τη ζύμη ε 4-5 ψωμάκια και τα ψήνουμε σε αλευρωμένο ταψάκι στους 200C για 25 περίπου λεπτά και πασπαλισμένα από πάνω με λίγο ακόμα αλεύρι.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *