Loader

Ψωμάκια με ξινόγαλα και κρεμμυδάκια φρέσκα

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

6κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
1/2φλ.βούτυρο και 1 κουταλιά επιπλέον
3φλ.αλεύρι
400γρ.ξινόγαλα
Αλάτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε την μια κουταλιά βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να λιώσει και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και αρχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ξινόγαλα και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις αρχίζει να αποκτάει ομοιόμορφη υφή κλείνουμε το μίξερ. Κατεβάζουμε το κάδο από τη συσκευή και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά με το χέρι μας. Χωρίζουμε τη ζύμη ε 4-5 ψωμάκια και τα ψήνουμε σε αλευρωμένο ταψάκι στους 200C για 25 περίπου λεπτά και πασπαλισμένα από πάνω με λίγο ακόμα αλεύρι.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.