Loader

Ψωμάκια για burger

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 1:40 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

1κ.σ.μαγιά

1/2φλ.χλιαρό νερό

1/2φλ.γάλα

1αυγό χτυπημένο

2κ.σ.αραβοσιτέλαιο

1κ.γλ.ζάχαρη

1πρέζα αλάτι

3φλ.αλεύρι

1κ.σ.βούτυρο λιωμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το αυγό, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αναμιγνύουμε τα 2 μείγματα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα ελαφρύ ζυμάρι. Το κρατάμε σκεπασμένο με πετσέτα σε καθαρό μπολ στην άκρη για 1 ώρα. Το μοιράζουμε σε 8 στρογγυλά ψωμάκια περίπου και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 18-20 λεπτά περίπου.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *