Loader

Χριστουγεννιάτικα scones

2013-07-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

 

Συστατικά  

 

1/3φλ.γιαούρτι

1/3φλ.γάλα

1βανίλια

1/4φλ.μέλι

1/4φλ.ζάχαρη κανονική ή καστανή

2φλ.αλεύρι

1φλ.quaker

1κ.σ.κανέλα

1κ.γλ.μοσχοκάρυδο

1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1/2κ.γλ.σόδα φαγητού

1πρέζα αλάτι

1μεγάλο μήλο κομμένο σε κυβάκια με τη φλούδα

Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

3/4φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το quaker, το μπέικιν, τη σόδα ,τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μυρωδικά. Ρίχνουμε το βούτυρο και με τα χέρια αναμιγνύουμε τα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μέλι και τη βανίλια και τα μεταφέρουμε στο πρώτο μείγμα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τα χέρια και ρίχνουμε το μήλο. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη , όχι πολύ σφιχτή. Την μοιράζουμε στα 2 και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τα δάχτυλα ένα στρογγυλό δισκάκι πάχους όσο ½ δάχτυλο. Το κόβουμε στα 8 όπως την πίτσα και μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ανακατεμένη με κανέλα για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *