Χούμους με ψητό σκόρδο και πιπεριά Φλωρίνης
2013-07-12- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία
(5 / 5)
1 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
1φλ.ρεβύθια βρασμένα
3κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο
Χυμό 1 λεμονιού
3σκελ.σκόρδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου με τη φλούδα σε ένα αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε. Το σερβίρουμε με ωμά λαχανικά, κράκερς ή το αλείφουμε σε ψωμί.