Χοιρινά μπριζολάκια με μυρωδικά και ρούμι
2013-06-16- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρικής: 45λ
Βαθμολογία
(1 / 5)
1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
1 κιλό χοιρινά μπριζολάκια λαιμού
1 κρεμμύδι
3 σκελ.σκόρδο
1κ.γλ.δενδρολίβανο
1κ.γλ.βασιλικό
1κ.γλ.θυμάρι
1κ.γλ.ρίγανη
1κ.γλ.μαντζουράνα
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1φλ.ρούμι
1/2φλ.κέτσαπ
1/4φλ.σόγια σος
1/4φλ.μέλι
λάδι
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα όλα τα μυρωδικά και τη γεμίζουμε με νερό. Ρίχνουμε μέσα τις μπριζόλες και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακινούμε να ανακατευτούν καλά. Βγάζουμε τις μπριζόλες από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε τη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλ το βράδυ. Την επόμενη μέρα τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ταψί και περιχύνουμε με τη μαριναδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι μπριζόλες μας και από τις 2 πλευρές