Loader

Φωλιές croque monsieur

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:40 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

Για τη ζύμη

2 ½ φλ.αλεύρι και λίγο ακόμα για την επιφάνεια που θα ανοίξουμε τη ζύμη

Αλατοπίπερο

2κ.σ.βούτυρο λιωμένο

Μια πρέζα ζάχαρη

1 ½ κ.γλ.μαγιά

1/2φλ.χλιαρό γάλα

Για τη μπεσαμέλ

2κ.σ.βούτυρο

2κ.σ.αλεύρι

1 φλ.γάλα

Αλατοπίπερο

1/2κ.γλ.μουστάρδα

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Για τη γέμιση

1φλ.γκούντα τριμμένο

1 ½ φλ.ζαμπόν πολύ ψιλ/νο

Για το ψήσιμο

1αυγό χτυπημένο

Λίγη πάπρικα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Ετοιμάζουμε χωρίς να ζυμώσουμε πολύ μια ζύμη ελαστική που δεν κολλάει στα χέρια. Τη μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το φυλάμε στην άκρη, περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι μια καθαρή επιφάνεια. Μοιράζουμε τη ζύμη η μέση και ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη 2 μακρόστενα φύλλα όχι πολύ χοντρά. Αλείφουμε πάνω τους την μπεσαμέλ και διασκορπίζουμε το ζαμπόν και το τυρί. Τυλίγουμε κάθε ζύμη σε σφιχτό ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε φέτες, σαν το σαλάμι, πάχους όσο 2 δάχτυλα.

Βήμα 2

Ακουμπάμε την μια πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Το ίδιο συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35-40 λεπτά. Αν τα αφήσουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ, θα πρέπει να τα βγάλουμε μια ώρα πριν τα ψήσουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , Συστατικά: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.