Loader

Φτερούγες με σπιτική σάλτσα b.b.q.

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Χταπόδι σουβλάκι με μελένια πλιγουροσαλάτα

Συστατικά  

400γρ.φτερούγες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Το ξύσμα ενός λεμονιού
λάδι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
500γρ.συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
4κ.σ.λάδι
3κ.σ.balsamico
5κ.σ.μέλι
2 σκελ.σκόρδο λιωμένες
3κ.σ.μυρωδικά(μαντζουράνα,ρίγανη,βασιλικός,εστραγκόν)
2κ.γλ.καγιέν
1/2κ.γλ.μπούκοβο
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τη σαλτσα και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά να βράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα. Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα κρεμμύδια και το ξύσμα και από πάνω τις φτερούγες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και το λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά Σερβίρετε σαν ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως πιάτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.