Loader

Φτερούγες κοτόπουλου με κρούστα παρμεζάνας

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου χωρισμένες στα δυο (με ψαλίδι ή με μπαλτά κόβουμε το κόκκαλο και χωρίζουμε τη φτερούγα στα δυο)
Για τη μαρινάδα
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες (χωρίς τις φύτρες) και λιωμένες
4    κ.σ. κέτσαπ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
5    Χυμός από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
6    1 κ.γλ. πιπερόριζα σε σκόνη
7    2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
Για τη κρούστα
150    . παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το dressing
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
1 κ.σ. κέτσαπ
½ φλ. γάλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού και το ξύσμα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, ενώνουμε όλα τα υλικά της σε ένα βαθύ σκεύος και τα αναμειγνύουμε καλά. Βάζουμε μέσα σε αυτή τη σάλτσα τις φτερούγες και φροντίζουμε να σκεπαστούν με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε τη παρμεζάνα, τη τριμμένη φρυγανιά και το πιπέρι. Παίρνουμε τις φτερούγες μία-μία από τη μαρινάδα, τις στραγγίζουμε ελαφρά και τις περνάμε από το μείγμα της παρμεζάνας. Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι φούρνου. Ψήνουμε τις φτερούγες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 30 με 40 λεπτά. Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα τη μουστάρδα, την Ketchup Heinz, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και το γάλα. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το τυρί. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε τις φτερούγες με το ντρέσινγκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *