Loader

Φριτάτα με μπρόκολο και λιαστές ντομάτες

2013-06-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

 

5αυγά

2κ.σ.κρέμα γάλακτος

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.θυμάρι

5ντοματίνια κομμένα σε φέτες

1φλ.τσένταρ ή άλλο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας

2φλ.μπρόκολο χωρισμένο σε τουφάκια

1/3φλ.λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

1κ.σ.βούτυρο

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και σοτάρουμε το μπρόκολο και τις λιαστές ντομάτες για 3-4 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα 2/3 του τυριού και το μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψάκι. Ρίχνουμε πάνω στο μείγμα μας, το μπρόκολο και τις λιαστές ντομάτες να πάνε παντού. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ακουμπάμε τις φέτες από τα ντοματίνια σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15-16 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως κόβοντας σε κομμάτια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.