Loader

Φλαμανδικό μοσχαράκι

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

 

800γρ.μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

Λάδι

4φέτες μπέικον χοντροκομμένες

2πιπεριές Φλωρίνης χοντροκομμένες

1κρεμμύδι τριμμένο

1μπύρα 330ml

2φύλλα δάφνης

2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε με τη μπύρα και προσθέτουμε το μπέικον και τις πιπεριές. Όταν αρχίσει και απορροφάει το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και λίγο χλιαρό νεράκι ίσα να τα καλύψει. Σιγοβράζουμε 1 ώρα και 30 λεπτά και ελέγχουμε αν χρειαστεί άλλο νεράκι, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να μελώσει η σαλτσούλα. Το σερβίρουμε ζεστό με ρυζάκι ή πατάτες βραστές και σάλτσα από την κατσαρόλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *