Loader

Φλαμανδικό μοσχαράκι

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

800γρ.μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

Λάδι

4φέτες μπέικον χοντροκομμένες

2πιπεριές Φλωρίνης χοντροκομμένες

1κρεμμύδι τριμμένο

1μπύρα 330ml

2φύλλα δάφνης

2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε με τη μπύρα και προσθέτουμε το μπέικον και τις πιπεριές. Όταν αρχίσει και απορροφάει το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και λίγο χλιαρό νεράκι ίσα να τα καλύψει. Σιγοβράζουμε 1 ώρα και 30 λεπτά και ελέγχουμε αν χρειαστεί άλλο νεράκι, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να μελώσει η σαλτσούλα. Το σερβίρουμε ζεστό με ρυζάκι ή πατάτες βραστές και σάλτσα από την κατσαρόλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *