Φθινοπωρινό μηλοκέικ
2013-07-06- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
3φλ.αλεύρι
2κ.γλ.κανέλα
1κ.γλ.σόδα φαγητού
1πρέζα αλάτι
2φλ.καστανή ζάχαρη
1 ½ φλ.αραβοσιτέλαιο και λίγο ακόμα για τη φόρμα
3αυγά χτυπημένα
1βανίλια
2μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1/2φλ.σταφίδες ξανθές
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1/4φλ.βούτυρο
3/4φλ.καστανή ζάχαρη
1/4φλ.κρέμα γάλακτος
1/4φλ.γλυκόζη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την κανέλα, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το αραβοσιτέλαιο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα μήλα και τις σταφίδες. Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε αν θέλουμε με μια οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί (πρέπει η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή αν την πιέσουμε στο κέικ που ψήνεται). Αφήνουμε να κρυώσει τελείωε. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε με αυτό το κέικ αφού το αφήσουμε 10 λεπτά. Κόβουμε το κέικ σε κομμάτια για να σερβίρουμε.