Loader

Φασιανός Πρωτοχρονιάτικος

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 1:20 ω
Βαθμολογία

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

3 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φασιανοί
100 γρ. φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
1 μεγάλο μήλο, κομμένο σε φέτες
20 γρ. βούτυρο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κ.γ. φύλλα φρέσκου θυμαριού ή 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι, τριμμένο
500 ml ζωμός κότας (σπιτικός ή από βιολογικό κύβο)
θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα, σοτάρετε ελαφρώς τα πουλιά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζετε σε ένα πιάτο. Τσιγαρίστε στο ίδιο σκεύος το μπέικον και προσθέστε τα κρεμμύδια και τα μήλα. Ανακατέψτε, μαγειρέψτε για 2 - 3 λεπτά, προσθέστε το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμα 2 - 3 λεπτά. Βάλτε τους φασιανούς ξανά στο σκεύος με το στήθος προς τα κάτω. Προσθέστε λίγο ζωμό, σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και ένα τέταρτο, γυρίζοντας τους φασιανούς συχνά και προσθέτοντας ζωμό, όσο χρειάζεται. Μόλις είναι έτοιμοι (ελέγξτε αν τρυπιούνται με το πιρούνι), βάλτε τους σε μια πιατέλα και απομακρύνετε το πολύ λίπος που θα έχει συγκεντρωθεί στην επιφάνεια της σάλτσας του φαγητού. Προσθέστε λίγο ακόμα ζωμό (αν είναι λίγη η σάλτσα), διορθώστε το αλατοπίπερο και μαγειρέψτε τη σάλτσα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *