Loader

Φαλάφελ-λιβανέζικοι ρεβυθοκεφτέδες

2013-06-08
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

Συστατικά  

250 γρ. (1/2 πακέτο) ρεβύθια
1 ματσάκι μαϊντανό
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (με το πράσινό τους)
2 μεγαλούτσικα κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτακάλι κόλιαντρο σκόνη
1 1/2 κουταλάκι κύμινο σκόνη
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί (τα ρεβίθια ωμά). Προσθέτουμε λίγο ψωμί μουσκεμένο και πολύ-πολύ καλά στιμμένο και λίγη φρυγανιά κοπανισμένη, για να δέσει το μίγμα, μέχρι να μπορεί να ψιλοπλάθεται. Αν θέλετε προσθέστε ένα αυγό. Μην περιμένετε να πλαστεί πολύ καλά - χρησιμοποιείστε χέρι και κουταλάκι για το πλάσιμο. Τηγανίζουμε σε ζεστό (όχι πολύ καυτό) λάδι μέχρι να ροδίσουν και στραγγίζουμε σε χαρτί. Σερβίρετε μέσα σε αραβικές πιτούλες με ντοματούλα και διάφορα ντιπ. Καλή σας επιτυχία!!! Tips: Μπορούν και να καταψυχθούν (το μίγμα ή τα φαλάφελ ήδη τηγανισμένα) - δε χάνουν καθόλου ούτε σε γεύση ούτε σε υφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.