Loader

Φακές με καπνιστή πάπρικα και ρόδι

2013-06-07
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 50λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Γλυκοπατάτα tex mex

  • Φακές με κινόα και καρότα

Συστατικά

3κ.σ.λάδι

8φλ.ζωμός λαχανικών

1φλ.ντοματάκια κονκασέ

1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο

3καρότα κομμένα σε ροδέλες

2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο

6σκελ.σκόρδο ολόκληρες

1 ½ φλ.φακές

4κ.σ.πολτός ντομάτας

1/3φλ.σπόρια ροδιού

1 ½ κ.γλ.κύμινο

1 ½ κ.γλ.καπνιστή πάπρικα

Αλατοπίπερο

2κ.σ.δυόσμος ψιλ/νος

Ξύδι για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κονκασέ , τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο, τις φακές, τον πολτό ντομάτας, το ρόδι, το κύμινο, την πάπρικα και αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το ζωμό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 50 λεπτά , ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με ξύδι ανάλογα τα γούστα μας και μπόλικο δυόσμο.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *