Loader

Φακές με καπνιστή πάπρικα και ρόδι

2013-06-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 50λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

3κ.σ.λάδι

8φλ.ζωμός λαχανικών

1φλ.ντοματάκια κονκασέ

1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο

3καρότα κομμένα σε ροδέλες

2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο

6σκελ.σκόρδο ολόκληρες

1 ½ φλ.φακές

4κ.σ.πολτός ντομάτας

1/3φλ.σπόρια ροδιού

1 ½ κ.γλ.κύμινο

1 ½ κ.γλ.καπνιστή πάπρικα

Αλατοπίπερο

2κ.σ.δυόσμος ψιλ/νος

Ξύδι για το σερβίρισμα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κονκασέ , τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο, τις φακές, τον πολτό ντομάτας, το ρόδι, το κύμινο, την πάπρικα και αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το ζωμό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 50 λεπτά , ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με ξύδι ανάλογα τα γούστα μας και μπόλικο δυόσμο.

Κατηγορίες: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *