Loader

Φαβα από κουκιά

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

500γρ.κουκιά ξερά
1/2φλ.κουκουνάρι
1κρεμμύδι κομμένο στα 4
Λάδι
Χυμό 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Μουσκεύουμε τα κουκιά αποβραδίς και το πρωί τα ξεφλουδίζουμε. Βράζουμε τα κουκιά 2 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Το ξαναβράζουμε με το κρεμμύδι μέχρι να χυλώσει, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί. Τα πολτοποιούμε στο multi και προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι και το αλατοπίπερο μέχρι να γίνουν αφρός. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι με μια κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να ξανθύνει ελαφρά. Σερβίρουμε τη φάβα και από πανω το κουκουνάρι και μερικές φέτες λεμονιού.

Κατηγορίες: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *