Loader

Φαβα από κουκιά

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Γλυκοπατάτα tex mex

  • Φακές με κινόα και καρότα

Συστατικά

500γρ.κουκιά ξερά
1/2φλ.κουκουνάρι
1κρεμμύδι κομμένο στα 4
Λάδι
Χυμό 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουσκεύουμε τα κουκιά αποβραδίς και το πρωί τα ξεφλουδίζουμε. Βράζουμε τα κουκιά 2 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Το ξαναβράζουμε με το κρεμμύδι μέχρι να χυλώσει, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί. Τα πολτοποιούμε στο multi και προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι και το αλατοπίπερο μέχρι να γίνουν αφρός. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι με μια κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να ξανθύνει ελαφρά. Σερβίρουμε τη φάβα και από πανω το κουκουνάρι και μερικές φέτες λεμονιού.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *