Φαβα από κουκιά
2013-06-11- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
500γρ.κουκιά ξερά
1/2φλ.κουκουνάρι
1κρεμμύδι κομμένο στα 4
Λάδι
Χυμό 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουσκεύουμε τα κουκιά αποβραδίς και το πρωί τα ξεφλουδίζουμε. Βράζουμε τα κουκιά 2 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Το ξαναβράζουμε με το κρεμμύδι μέχρι να χυλώσει, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί. Τα πολτοποιούμε στο multi και προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι και το αλατοπίπερο μέχρι να γίνουν αφρός. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι με μια κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να ξανθύνει ελαφρά. Σερβίρουμε τη φάβα και από πανω το κουκουνάρι και μερικές φέτες λεμονιού.