Loader

Φάβα με βλίτα

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

250γρ.φάβα

2κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

900γρ.ζωμός λαχανικών ή νερό

Αλατοπίπερο

1φύλλο δάφνης

Χυμός λεμονιού

1 ½ φλ.βρασμένα και ψιλ/να βλίτα

Λάδι

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό ή το ζωμό, τη φάβα, το φύλλο δάφνης, το 1 κρεμμύδι και λίγο αλατοπίπερο. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την πιέζουμε με ένα πιρούνι να λιώσει καλά. Ρίχνουμε τα χόρτα μέσα στη φάβα και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω το δεύτερο κρεμμύδι, χυμό λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *