Loader

Τυρόψωμο με ντομάτα και δενδρολίβανο

2013-06-06
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

350 γρ. σκληρό αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
200 ml ζεστό νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3 κουταλιές λάδι
κλωναράκια δενδρολίβανου
100 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 ντοματούλες σε φέτες

Οδηγίες

Βήμα 1

Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτετε την μαγιά, το αλάτι, 1 1/2 κουτάλια από το λάδι και το νερό και ανακατεύετε καλά και ζυμώνετε ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την αφήνετε στην άκρη σκεπασμένη για καμιά ώρα ώσπου να φουσκώσει. Ανοίγετε την ζύμη με πλαστή την ακουμπάτε σε ταψάκι που έχετε λαδώσει και την πιέζετε με τα δάχτυλα σας. Τοποθετείτε πάνω τις ντομάτες μερικά κλωνάρια δενδρολίβανου και το τυρί και ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 30 λεπτά περίπου, το βγάζετε, το αφήνετε λιγάκι να κρυώσει και κόβετε.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *