Loader

Τυρόψωμο με ντομάτα και δενδρολίβανο

2013-06-06
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

3 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

350 γρ. σκληρό αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
200 ml ζεστό νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3 κουταλιές λάδι
κλωναράκια δενδρολίβανου
100 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 ντοματούλες σε φέτες

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτετε την μαγιά, το αλάτι, 1 1/2 κουτάλια από το λάδι και το νερό και ανακατεύετε καλά και ζυμώνετε ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την αφήνετε στην άκρη σκεπασμένη για καμιά ώρα ώσπου να φουσκώσει. Ανοίγετε την ζύμη με πλαστή την ακουμπάτε σε ταψάκι που έχετε λαδώσει και την πιέζετε με τα δάχτυλα σας. Τοποθετείτε πάνω τις ντομάτες μερικά κλωνάρια δενδρολίβανου και το τυρί και ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 30 λεπτά περίπου, το βγάζετε, το αφήνετε λιγάκι να κρυώσει και κόβετε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *