Loader

Τυρόψωμο με μπύρα

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 45λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

1 φλιτζ. μπύρα
1 φλιτζ. γραβιέρα, τριμμένη
1/2 φλιτζ. νερό
2 κουταλιές λάδι ελιάς
1/2 κουταλιά αλάτι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλιές λάδι ελιάς, για το άλειμμα του ταψιού
αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μπίρα LAGER, τη γραβιέρα και τα ζεσταίνουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά ώστε να ενωθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, κάνουμε μία λακκουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το νερό και το μείγμα με την μπίρα. Ζυμώνουμε, έως ότου η ζύμη γίνει λεία και ελαστική, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα. Σκεπάζουμε το μπολ με μία βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, για περίπου 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Βήμα2

Βάζουμε τη ζύμη πάνω σε μία αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, την κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια, τα πλάθουμε σε μπαλάκια, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια τα πιέζουμε με την παλάμη μας, ώστε να ανοίξουν. Τα αλείφουμε με το λάδι, τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τα βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά. Μόλις ροδίσουν και ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *