Loader

Τυρόπιτα κανταίφι με ροκφόρ

2013-06-07
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 40λ
  • Ready In: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

  • Muffins με μαρμελάδα και κολοκύθα

  • Brownies μερέντας χωρίς αυγά

Συστατικά  

1 πακέτο κανταϊφι
100γρ. ροκφόρ λιωμένο
250γρ. γκούντα τριμμένο
150γρ. φέτα λιωμένη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
4 αυγά
1/2 λίτρο γάλα
160γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Method

Step 1

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα τρία τυριά, το αλάτι και το πιπέρι. Σε λίγο βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπέικον 5 - 6 λεπτά. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των τυριών και τα ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί το μισό κανταϊφι. Απλώνουμε το μείγμα των τυριών και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *