Loader

Τυροκροκέτες από το Πουέρτο Ρίκο

2013-07-06
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Μπισκότα με γκούντα και δενδρολίβανο

  • Κράκερς ολικής άλεσης με ξινόγαλα

  • Ψητές τυροκροκέτες με μπαγιάτικο ψωμί

  • Σκορδόψωμα με τυρί και μαϊντανό από ζύμη πίτας

Συστατικά  

 

2φλ.νερό

Αλατοπίπερο

1πρέζα ζάχαρη

1 ½ φλ.καλαμποκάλευρο

120γρ.γκούντα τριμμένο

Λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το νερό να ζεσταθεί Μόλις πάρει βράση, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας. Το μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και συνεχίζουμε άλλα 2-3 λεπτα το ανακάτεμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά με το τυρί. Το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να μπορούμε να το πιάσουμε στα χέρια και να το πλάσουμε σε μακρόστενες κροκέτες. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρουμε ζεστές.

 

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , Συστατικά: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *