Τυροκροκέτες από το Πουέρτο Ρίκο
2013-07-06- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 5λ
Βαθμολογία
(5 / 5)
1 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
2φλ.νερό
Αλατοπίπερο
1πρέζα ζάχαρη
1 ½ φλ.καλαμποκάλευρο
120γρ.γκούντα τριμμένο
Λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το νερό να ζεσταθεί Μόλις πάρει βράση, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας. Το μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και συνεχίζουμε άλλα 2-3 λεπτα το ανακάτεμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά με το τυρί. Το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να μπορούμε να το πιάσουμε στα χέρια και να το πλάσουμε σε μακρόστενες κροκέτες. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρουμε ζεστές.