Loader

Τραγανές μπάρες λεμονιού

2013-06-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Γλυκάκι με 5 υλικά

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

1 & 3/4 αλεύρι

2/3φλ.ζάχαρη άχνη

1/4φλ.κορν φλάουρ

Το ξύσμα  ½  λεμονιού

Μια πρέζα αλάτι

150γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

3/4φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο

4αυγά χτυπημένα

1 και 1/3φλ.ζάχαρη

3κ.σ.αλεύρι

1βανίλια

Χυμό 2 λεμονιών

Το ξύσμα ½ λεμονιού

1πρέζα αλάτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη βάση. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα χέρια πλάθουμε ελαφρά μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή ζύμη. Την απλώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Για τη γέμιση χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι μέχρι να αφρατέψει και να ενωθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το χυμό , το ξύσμα λεμονιού, την βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε 1 λεπτό ακόμα. Μόλις είναι έτοιμη η βάση ρίχνουμε πάνω τη γέμιση και κινούμε το ταψάκι ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, το ξεφορμάρουμε προσεχτικά και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα , πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.