Loader

Τραγανές μπάρες λεμονιού

2013-06-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

1 & 3/4 αλεύρι

2/3φλ.ζάχαρη άχνη

1/4φλ.κορν φλάουρ

Το ξύσμα  ½  λεμονιού

Μια πρέζα αλάτι

150γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

3/4φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο

4αυγά χτυπημένα

1 και 1/3φλ.ζάχαρη

3κ.σ.αλεύρι

1βανίλια

Χυμό 2 λεμονιών

Το ξύσμα ½ λεμονιού

1πρέζα αλάτι

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε τη βάση. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα χέρια πλάθουμε ελαφρά μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή ζύμη. Την απλώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Για τη γέμιση χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι μέχρι να αφρατέψει και να ενωθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το χυμό , το ξύσμα λεμονιού, την βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε 1 λεπτό ακόμα. Μόλις είναι έτοιμη η βάση ρίχνουμε πάνω τη γέμιση και κινούμε το ταψάκι ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, το ξεφορμάρουμε προσεχτικά και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα , πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *