Loader

Τραγανές αλμυρές κουλούρες

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

  • Muffins με μαρμελάδα και κολοκύθα

  • Brownies μερέντας χωρίς αυγά

Συστατικά  

1φλ.καλαμποκέλαιο
1/2φλ.λευκό κρασί
1φλ.γκούντα τριμμένο
100γρ.ζαμπόν ψιλ/νο
Σουσάμι
Αλάτι
Πάπρικα
Αλεύρι κόκκινο όσο πάρει

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ το λάδι και το κρασί. Προσθέτουμε το αλάτι και την πάπρικα και σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας με το άλλο χέρι. Πλάθουμε καλά το ζυμάρι μας μέχρι να αποκτήσει λεία υφή, όχι πολύ στεγνή, που να μην κολλάει στα χέρια. Προσθέτουμε το τυρί και το ζαμπόν και ανακατεύουμε πάλι καλά να ανακατευτούν τα υλικά μας. Ζυμώνουμε μεγάλες στρογγυλές κουλούρες σαν τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και τα ακουμπάμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Τρώγονται κρύες και ζεστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.