Loader

Τραγανές αλμυρές κουλούρες

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

1φλ.καλαμποκέλαιο
1/2φλ.λευκό κρασί
1φλ.γκούντα τριμμένο
100γρ.ζαμπόν ψιλ/νο
Σουσάμι
Αλάτι
Πάπρικα
Αλεύρι κόκκινο όσο πάρει

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ το λάδι και το κρασί. Προσθέτουμε το αλάτι και την πάπρικα και σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας με το άλλο χέρι. Πλάθουμε καλά το ζυμάρι μας μέχρι να αποκτήσει λεία υφή, όχι πολύ στεγνή, που να μην κολλάει στα χέρια. Προσθέτουμε το τυρί και το ζαμπόν και ανακατεύουμε πάλι καλά να ανακατευτούν τα υλικά μας. Ζυμώνουμε μεγάλες στρογγυλές κουλούρες σαν τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και τα ακουμπάμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Τρώγονται κρύες και ζεστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *