Loader

Το ψωμί του Αγίου Βαλεντίνου 2013

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 20λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1φλ.χλιαρό νερό

2κ.γλ.μαγιά σκόνη

2κ.γλ.ζάχαρη

2κ.γλ.σκόρδο σκόνη

1κ.σ.μυρωδικά ψιλ/να της αρεσκείας μας

1/4φλ.βούτυρο λιωμένο

1/4φλ.λάδι

3φλ.αλεύρι

Μια πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

3κ.σ.pesto έτοιμο ή σπιτικό

3/4φλ.μανιτάρια σε φέτες

4λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

200γρ.μοτσαρέλα τριμμένη

1/4φλ.ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες

+ βούτυρο και παρμεζάνα τριμμένη για την επιφάνεια

Σουσάμι και μαυροκούκι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και αφήνουμε 10 λεπτά . Ρίχνουμε όλα τα υλικά ένα ένα με τελευταίο το αλεύρι. Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη ομοιόμορφη και ελαστική. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση. Εντωμεταξύ μοιράζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια 2 μακρόστενα φύλλα.

Βήμα2

Στη μέση κάθε φύλλου ρίχνουμε κατά μήκος τη μισή γέμιση και την τυλίγουμε σε ρολό. Κλείνουμε καλά τις άκρες και ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι, μαυροκούκι , ηλιόσπορο ή ότι άλλο έχουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε λίγο να σταθεί για να σφίξουν τα υλικά της γέμισης και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *