Loader

Το ψωμί του Αγίου Βαλεντίνου 2013

2013-05-31
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 20λ
  • Ready In: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1φλ.χλιαρό νερό

2κ.γλ.μαγιά σκόνη

2κ.γλ.ζάχαρη

2κ.γλ.σκόρδο σκόνη

1κ.σ.μυρωδικά ψιλ/να της αρεσκείας μας

1/4φλ.βούτυρο λιωμένο

1/4φλ.λάδι

3φλ.αλεύρι

Μια πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

3κ.σ.pesto έτοιμο ή σπιτικό

3/4φλ.μανιτάρια σε φέτες

4λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

200γρ.μοτσαρέλα τριμμένη

1/4φλ.ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες

+ βούτυρο και παρμεζάνα τριμμένη για την επιφάνεια

Σουσάμι και μαυροκούκι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Method

Step 1

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και αφήνουμε 10 λεπτά . Ρίχνουμε όλα τα υλικά ένα ένα με τελευταίο το αλεύρι. Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη ομοιόμορφη και ελαστική. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση. Εντωμεταξύ μοιράζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια 2 μακρόστενα φύλλα.

Step 2

Στη μέση κάθε φύλλου ρίχνουμε κατά μήκος τη μισή γέμιση και την τυλίγουμε σε ρολό. Κλείνουμε καλά τις άκρες και ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι, μαυροκούκι , ηλιόσπορο ή ότι άλλο έχουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε λίγο να σταθεί για να σφίξουν τα υλικά της γέμισης και σερβίρουμε.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , , Συστατικά: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *