Loader

Το ρύζι που περρίσεψε έγινε κινέζικο

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

 

Συστατικά  

1φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
1μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1/2λίτρο ζωμός κοτόπουλου
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1φλ.καλαμπόκι από κονσέρβα
2φλ.ρύζι βρασμένο που περρίσεψε
1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.κρασί λευκό
2κ.σ.σόγια σος
2κ.σ.σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κυβάκια του κοτόπουλου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει, περίπου 30 λεπτά. Ρίχνουμε τότε το καλαμπόκι και το ρύζι και αφού πάρουν μια βράση όλα μαζί τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό αφού το ραντίσουμε με τη σόγια και το πασπαλίσουμε με το σουσάμι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *