Loader

Τούρτα cheesecake μερέντα

2013-07-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

1πακέτο μπισκότα  θρυμματισμένα στο multi

3κ.σ.βούτυρο λιωμένο

80γρ.φουντούκια τριμμένα στο multi

2κ.σ.κονιάκ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ

4κ.σ.μερέντα

200γρ.τυρί κρέμα

1κ.σ.κακάο σκόνη

1φλ.ζάχαρη άχνη

2κ.σ.κονιάκ

200ml κρέμα γάλακτος

4φύλλα ζελατίνη

Τρούφα ή κουβερτούρα τριμμένη για το σερβίρισμα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε τη βάση. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα με το φουντούκι. Τα απλώνουμε σε φόρμα-δαχτυλίδι. Ραντίζουμε με το κονιάκ και περιχύνουμε με το βούτυρο να πάει παντού. Ετοιμάζουμε την μους. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το κονιάκ σε χαμηλή φωτιά και διαλύουμε τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τη μερέντα και ανακατεύουμε. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι πάνω στο μάτι. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κακάο, την κρέμα γάλακτος και το μείγμα μερέντας που ετοιμάσαμε. Συνεχίζουμε άλλα 3 λεπτά το χτύπημα και το μεταφέρουμε πάνω στη βάση. Την απλώνουμε ομοιόμορφα. Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *