Τηγανιά με λάχανο και μήλα
2013-06-09- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία
(4 / 5)
1 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
800gr.χοιρινό κομμένο σε κύβους
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2μέτρια μήλα κομμένα σε φέτες
1μέτριο λάχανο χοντροκομμένο
3κ.σ.λάδι
6κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
1 ½ κ.γλ.κύμινο
Χυμός 1 λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε και το ½ λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το χοιρινό να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το λάχανο και τα μήλα και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε το χοιρινό, μαζί με τα υγρά που έχει βγάλει στο πιάτο, στην κατσαρόλα μαζι με το αλατοπίπερο, το κύμινο και το χυμό λεμονιού. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι. Σβήνουμε το μάτι και ραντίζουμε με το επιπλέον λαδάκι. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.