Loader

Τηγανητές πατάτες φούρνου με πεκορίνο και μυρωδικά

2013-05-27
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

3 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Στην προσπάθεια μου μια πιο υγιεινής διατροφής και κυρίως στην περιέργεια μου κατά πόσο μπορούν να γίνουν εξίσου λαχταριστά κάποια λαχανικά στο φούρνο αντί στο τηγάνι, μου προέκυψαν αυτές εδώ οι πατατούλες.

Ως λάτρης των λιπαρών παράγωγων της πατάτας (βλέπε chips ), σας πληροφορώ πως τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν αυτές από εκείνες  που βγαίνουν από το τηγάνι.

Θέλετε να δούμε πως;

Συστατικά

  • 3μεγάλες πατάτες κομμένες για τηγάνισμα
  • 2κ.σ.ελαιόλαδο
  • 2σκελ.σκόρδο λιωμένες
  • 2κ.σ.δενδρολίβανο ψιλ/νο
  • 1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη
  • Αλατοπίπερο
  • 2κ.σ.πεκορίνο τριμμένο

Οδηγίες παρασκευής

Βήμα1

Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί και αραδιάζουμε μέσα τις πατάτες.

Βήμα2

Τις ραντίζουμε με το λάδι και τις ανακατεύουμε.

Βήμα3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 20 λεπτά . Ανακατεύουμε και ψήνουμε άλλα 15 μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Βήμα4

Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ή ακόμα καλύτερα στο multi, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις βγάλουμε τις πατάτες από το φούρνο, διασκορπίζουμε πάνω τους το μείγμα μυρωδικών- τυριού,ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *