Loader

Τηγανίτες πορτοκαλιού με ανθότυρο

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 15λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

4 αβγά χωρισμένα (κρόκοι από ασπράδι)
350γρ.κεφίρ(γαλακτοκομικό προϊόν,στα ψυγεία των σ/μ με τα γάλατα)
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. ζάχαρη καστανή
220 γρ. ανθότυρο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

λάδι για το λάδωμα του σκεύους

για το πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε τα σαπράδια σε μαρέγγα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι,ζάχαρη,κεφίρ και κροκάδια. Χτυπάμε καλά με το μίξερ. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ρίχνοντας τη μαρέγγα σε δόσεις μέσα στο μείγμα των κροκαδιών και ανακατεύοντας απαλά από πάνω προς τα κάτω,για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγγα. Τέλος,προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το ανθότυρο,αφού πρώτα το τρίψουμε με το χέρι μας και ανακατεύουμε. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό σκεύος,αφού το ζεστάνουμε πολύ καλά. Ψήνουμε και από τις 2 μεριές και βγάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *