Loader

Τεράστια muffins με ξερά φρούτα και μήλο

2013-06-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 35λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

2/3φλ.διάφορα ξερά φρούτα ψιλ/να (σταφίδες, βερίκοκα, σύκα, cranberries)

1φλ.χυμός μήλου

1 & 1/3φλ.αλεύρι

1μεγάλο μήλο κομμένο σε κυβάκια

1/2κ.γλ.baking powder

3αυγά

Μια πρέζα αλάτι

1/2φλ.καστανή ζάχαρη

6κ.σ.βούτυρο λιωμένο και επιπλέον για τη φόρμα

1κ.σ.κανέλα

1βανίλια

1/2φλ.καρυδόψιχα τριμμένη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ξερά φρούτα με το χυμό μήλου και τη βανίλια. Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα ζεσταίνουμε για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Το βγάζουμε από το φουρνάκι και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Το κρατάμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το μείγμα από το αλεύρι και κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα ξερά φρούτα από το χυμό μήλου και τα ρίχνουμε στον κουβά του μίξερ, χωρίς να πετάξουμε το χυμό. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και τα μεταφέρουμε σε 6 μεγάλες θήκες για muffins ή 12 μικρές. Ραντίζουμε πάνω τους τα 2/3 του χυμού μήλου που κρατήσαμε και διασκορπίζουμε τα καρύδια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *