Loader

Τα φιογκάκια του σαββατόβραδου

2013-08-05
  • Χρόνος προετοιμασίας:
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

250γρ.ζυμαρικά φιογκάκια
Λάδι
3κ.σ.κέτσαπ
1φλ.καλαμπόκι από κονσέρβα
200γρ.ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
150γρ.γκούντα κομμένο σε κυβάκια
3φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να
200γρ.κοτόπουλο βρασμένο ψιλ/νο
Αλατοπίπερο
2κ.γλ.βασιλικός
Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί
1 1/2φλ.γκούντα τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε εκεί μέσα το ζαμπόν, τα κυβάκια του ζαμπόν και γκούντα, το κοτόπουλο, το καλαμπόκι και τα φρέσκα κεμμυδάκια. Σε βάζο με καπάκι ανακινούμε καλά την κέτσαπ με λάδι,βασιλικό και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με αυτό τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με λίγη φυργανιά. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα των ζυμαρικών και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε το φαγητό μας σε κομμάτια ζεστό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *