Ταϊλανδέζικο ρύζι με καβούρι
2013-07-24- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία
(5 / 5)
3 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
1σκελ.σκόρδο
1κ.σ.τζίντζερ σκόνη
2 κρεμμύδια φρέσκα
1 πιπεριά τσίλι αποξηραμένη
Λάδι
150γρ.ρύζι basmati ή για πιλάφι
1φλ.καβούρι σουρίμι κομμένο σε κυβάκια
αλατοπίπερο
1/2φλ.αρακάς βρασμένος
2 αυγά χτυπημένα
1κ.σ.βασιλικός ξερός
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Βάζουμε στο multi το σκόρδο,το τζίντζερ,τα φρέσκα κρεμμύδια και την πιπεριά για να αποκτήσουμε μια ομοιογενή πάστα. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε να βγούν οι μυρωδιές. Προσθέτουμε τον αρακά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε επίσης το σουρίμι , το ρύζι και τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ψηθεί το αυγό και να ενωθούν οι γεύσεις. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε.