Loader

Ταϊλανδέζικο ρύζι με καβούρι

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

1σκελ.σκόρδο
1κ.σ.τζίντζερ σκόνη
2 κρεμμύδια φρέσκα
1 πιπεριά τσίλι αποξηραμένη
Λάδι
150γρ.ρύζι basmati ή για πιλάφι
1φλ.καβούρι σουρίμι κομμένο σε κυβάκια
αλατοπίπερο
1/2φλ.αρακάς βρασμένος
2 αυγά χτυπημένα
1κ.σ.βασιλικός ξερός

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Βάζουμε στο multi το σκόρδο,το τζίντζερ,τα φρέσκα κρεμμύδια και την πιπεριά για να αποκτήσουμε μια ομοιογενή πάστα. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε να βγούν οι μυρωδιές. Προσθέτουμε τον αρακά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε επίσης το σουρίμι , το ρύζι και τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ψηθεί το αυγό και να ενωθούν οι γεύσεις. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *