Loader

Ταϊλανδέζικο ρύζι με καβούρι

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 20λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

1σκελ.σκόρδο
1κ.σ.τζίντζερ σκόνη
2 κρεμμύδια φρέσκα
1 πιπεριά τσίλι αποξηραμένη
Λάδι
150γρ.ρύζι basmati ή για πιλάφι
1φλ.καβούρι σουρίμι κομμένο σε κυβάκια
αλατοπίπερο
1/2φλ.αρακάς βρασμένος
2 αυγά χτυπημένα
1κ.σ.βασιλικός ξερός

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Βάζουμε στο multi το σκόρδο,το τζίντζερ,τα φρέσκα κρεμμύδια και την πιπεριά για να αποκτήσουμε μια ομοιογενή πάστα. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε να βγούν οι μυρωδιές. Προσθέτουμε τον αρακά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε επίσης το σουρίμι , το ρύζι και τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ψηθεί το αυγό και να ενωθούν οι γεύσεις. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *