Loader

Τέλεια ρολά κανέλας με μήλα

2013-07-09
-ρολά-κανέλας-με-μήλα-ρολά-κανέλας-με-μήλα-1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1κ.σ.μαγιά ξερή

1.2φλ.αλεύρι

4φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2φλ.ζάχαρη

1/3φλ.βούτυρο λιωμένο

1πρέζα αλάτι

1/2φλ.γάλα

1αυγό

Λίγο αραβοσιτέλαο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

2μήλα κόκκινα καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια

1/2φλ.βούτυρο

3/4φλ.καστανή ζάχαρη

2κ.σ.κανέλα

1/3φλ.peanuts τριμμένα ελαφρώς στο μούλτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

200γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

100γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1βανίλια

2φλ.άχνη ζάχαρη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, τη ζάχαρη, το αυγό, το βούτυρο και το αλάτι. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια από το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το μείγμα μαγιάς και το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Το κάνουμε μπάλα και το βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε αλείψει με το αραβοσιτέλαιο. Το καλύπτουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη 1 ώρα τουλάχιστον. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Βήμα2

Βάζουμε λίγο από το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα μήλα σε μέτρα φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα και λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ½ εκατοστού. Αν είναι μεγάλο το κομμάτι του ζυμαριού το κόβουμε στη μέση και συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία. Αλείφουμε με το βούτυρο και διασκορπίζουμε πάνω τα μήλα. Πασπαλίζουμε με το μείγμα καστανής ζάχαρης και το κάνουμε ρολό. Το κόβουμε σε φέτες περίπου 2-3 δαχτύλων και τα ακουμπάμε σε ταψί βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με λίγη καστανή ζάχαρη με την μια κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Όσο ψήνεται βάζουμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη στο multi και τα χτυπάμε καλά.

Βήμα3

Μόλις βγάλουμε τα ρολά από το φούρνο απλώνουμε πάνω το μείγμα με το τυρί κρέμα όπως στη φωτογραφία και το αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , , Συστατικά: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *