Loader

Τέλεια μπατόν σαλέ με αμύγδαλα

2013-07-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Γλυκοπατάτα tex mex

  • Mπανανογλυκό με καρύδα

Συστατικά  

 

1 ½ φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1φλ.αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα

Αλατοπίπερο

2αυγά χτυπημένα

1σφηνάκι ούζο

1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη

1/3φλ.ρεγκάτο τριμμένο

1κ.σ.πάπρικα

1/3φλ.λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τα τυριά, το αλατοπίπερο, τα αμύγδαλα και την πάπρικα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το ούζο και το λάδι. Κάνουμε μια λακκούβα στο μείγμα αλευριού και ρίχνουμε μέσα το μείγμα ούζου. Ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα χωρίς να ζυμώσουμε πολύ ώστε να γίνουν αφράτα. Μοιράζουμε στα 4 τη ζύμη και την κάνουμε ένα μακρόστενο ρολό, σφιχτό. Με ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβουμε σε κομμάτια περίπου 1 ½ εκατοστού. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Τα βγάζουμε προσεχτικά με σπάτουλα και τα μεταφέρουμε σε σχάρα ή πιατέλα να κρυώσουν. Τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο ή βάζο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.