Τέλεια μπατόν σαλέ με αμύγδαλα
2013-07-07- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία
(5 / 5)
1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
1 ½ φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1φλ.αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα
Αλατοπίπερο
2αυγά χτυπημένα
1σφηνάκι ούζο
1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη
1/3φλ.ρεγκάτο τριμμένο
1κ.σ.πάπρικα
1/3φλ.λάδι
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τα τυριά, το αλατοπίπερο, τα αμύγδαλα και την πάπρικα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το ούζο και το λάδι. Κάνουμε μια λακκούβα στο μείγμα αλευριού και ρίχνουμε μέσα το μείγμα ούζου. Ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα χωρίς να ζυμώσουμε πολύ ώστε να γίνουν αφράτα. Μοιράζουμε στα 4 τη ζύμη και την κάνουμε ένα μακρόστενο ρολό, σφιχτό. Με ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβουμε σε κομμάτια περίπου 1 ½ εκατοστού. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Τα βγάζουμε προσεχτικά με σπάτουλα και τα μεταφέρουμε σε σχάρα ή πιατέλα να κρυώσουν. Τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο ή βάζο.