Τάρτα πέστο ντομάτα
2013-05-31- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
1φύλλο σφολιάτα
200γρ.τυρί κρέμα
20ντοματίνια κομμένα στη μέση
Λάδι
1κ.γλ.βασιλικός ξερός
4κ.σ.έτοιμο pesto
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα το φύλλο. Αλείφουμε με το πέστο τις 4 άκρες της σφολιάτας και τις γυρίζουμε όμορφα προς τα μέσα. Αλείφουμε το υπόλοιπο φύλλο με το τυρί κρέμα και στρώνουμε ένα ένα τα κομμένα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και λαδώνουμε ελαφρά όσο από τη σφολιάτα είναι γύρω από τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια.