Loader

Τάρτα με σπανάκι και μανιτάρια

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά  

1/4 κούπας λάδι
250 γρ. άσπρα μανιτάρια
250 γρ. μανιτάρια πλευρότους
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
250 γρ. σφολιάτα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 κούπα μοτσαρέλα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανοίγουμε τη σφολιάτα, ενώ είναι ακόμη λίγο παγωμένη και τη διπλώνουμε στα δύο. Την ανοίγουμε με πλάστη, να γίνει περίπου όσο ένα ταψάκι 35 - 40 εκ. και την στρώνουμε στο ταψάκι (χωρίς να το λαδώσουμε ή να το βουτυρώσουμε). Τρυπάμε το φύλλο μ' ένα πηρούνι και την ψήνουμε. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το μισό λάδι και σωτάρουμε το σπανάκι, αφού πρώτα το έχουμε ζεματίσει και το έχουμε σουρώσει. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και στο τέλος την κρέμα γάλακτος. Σε άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο, τα αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Στρώνουμε επάνω στην τάρτα το σπανάκι, μετά στρώνουμε τα μανιτάρια και ψήνουμε για 10'. Βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 5' λεπτά ακόμη, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.