Τάρτα με πιπεριές και μορταδέλα
2013-06-20- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρικής: 45λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
1πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 πράσινη πιπεριά ψιλ/νη
2πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νο
300γρ.γκούντα τριμμένο
Αλατοπίπερο
Λάδι
150ml κρέμα γάλακτος
1μπωλ μορταδέλα ψιλ/νη
2αυγά
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε εκεί τις πιπεριές 7-8 λεπτά. Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα ρίχνουμε μέσα τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, την κρέμα γάλακτος,την μορταδέλα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε την επιφάνεια ενός στρογγυλού ταψιού και απλώνουμε μέσα το ένα φύλλο και το άλλο κάθετα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετομάσαμε και γυρίζουμε τις άκρες που περισσεύουν προς τα μέσα ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει καλά η επιφάνεια της τάρτας.