Loader

Τάρτα με ζαμπόν και μπεσαμέλ

2013-06-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

2 φύλλα σφολιάτας
3κ.σ. βούτυρο & λίγο ακόμα για το ταψί
5κ.σ.αλεύρι
1 εβαπορέ
1φλ.μανιτάρια κονσέρβας σε φέτες
2 αυγά
1 1/2φλ.ζαμπόν τριμμένο στο multi
1φλ.πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
Αλατοπίπερο
1/2φλ.ρεγκάτο τριμμένο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια. Συμπληρώνουμε το γάλα ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να απόκτησουμε μια ομοιόμορφη μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το πεκορίνο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζαμπόν, τα μανιτάρια και τα αυγά χτυπημένα. Αλείφουμε το ταψί με το υπόλοιπο βούτυρο και απλώνουμε τα 2 φύλλα σταυρωτά. Ρίχνουμε τη γέμιση και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα. Πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *