Loader

Συκώτι πικάντικο με κολοκύθα

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

 

2φέτες μοσχαρίσιο συκώτι περίπου 400γρ.

1κ.σ.Λάδι

1κ.σ.βούτυρο

Αλατοπίπερο

1φλ.κολοκύθα σε κύβους

Χυμός 1 λεμονιού

1κ.σ.ρίγανη

1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη

/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν

5σκελ.σκόρδο ολόκληρες

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το συκώτι και το ροδίζουμε και από τις 2 πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με το τσίλι, το καγιέν, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νεράκι να τα καλύψει και λίγο ακόμα και σιγομαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά, ελέγχοντας στη διάρκεια του ψησίματος αν χρειάζεται επιπλέον νερό. Στο μισό του χρόνου, δηλαδή στα 20 περίπου λεπτά ρίχνουμε και την κολοκύθα. Σερβίρουμε το συκώτι ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και σάλτσα με κολοκύθα από την κατσαρόλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *