Loader

Συκώτι κάρυ

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

2κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι

Λάδι

Αλατοπίπερο

1/2φλ.κόκκινο κρασί

Χυμό 1 λεμονιού

2κ.γλ.κάρυ σκόνη

1κ.γλ.πάπρικα

1κ.σ.μουστάρδα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε το συκώτι σε ένα σκεύος και περιχύνουμε με το κρασί. Το κρατάμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του συκωτιού να πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί που τα μαρινάραμε μαζί με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κάρυ και την πάπρικα. Ρίχνουμε τη μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό να τα καλύψει καλά και σιγοβράζουμε τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να μαλακώσει το συκώτι και να δέσει όμορφα η σαλτσούλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *