Συκώτι κάρυ
2013-06-10- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Βαθμολογία
(5 / 5)
1 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
2κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.κόκκινο κρασί
Χυμό 1 λεμονιού
2κ.γλ.κάρυ σκόνη
1κ.γλ.πάπρικα
1κ.σ.μουστάρδα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το συκώτι σε ένα σκεύος και περιχύνουμε με το κρασί. Το κρατάμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του συκωτιού να πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί που τα μαρινάραμε μαζί με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κάρυ και την πάπρικα. Ρίχνουμε τη μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό να τα καλύψει καλά και σιγοβράζουμε τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να μαλακώσει το συκώτι και να δέσει όμορφα η σαλτσούλα.