Loader

Συκώτι κάρυ

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

Συστατικά  

 

2κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι

Λάδι

Αλατοπίπερο

1/2φλ.κόκκινο κρασί

Χυμό 1 λεμονιού

2κ.γλ.κάρυ σκόνη

1κ.γλ.πάπρικα

1κ.σ.μουστάρδα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το συκώτι σε ένα σκεύος και περιχύνουμε με το κρασί. Το κρατάμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του συκωτιού να πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί που τα μαρινάραμε μαζί με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κάρυ και την πάπρικα. Ρίχνουμε τη μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό να τα καλύψει καλά και σιγοβράζουμε τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να μαλακώσει το συκώτι και να δέσει όμορφα η σαλτσούλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *