Loader

Στρούντελ με κοτόπουλο και ελιές

2013-06-03
  • Prep Time: 40λ
  • Cook Time: 45λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

Συστατικά  

1φύλλο σφολιάτας
1στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια μικρά
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι τριμμένο
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1/3φλ.λευκό κρασί
1κλωνάρι θυμάρι τα φύλλα του
1/2φλ.πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες
2φλ.ρεγκάτο τριμμένο
200ml κρέμα γάλακτος
2αυγά χτυπημένα και 1 για το τελείωμα

Method

Step 1

Βάζουμε λάδι σε αντικολλατικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κυβάκια κοτόπουλου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε μέσα το τυρί, τις ελιές και τα αυγά ανακατεμένα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα στο κέντρο της σφολιάτας. Το κλείνουμε σε ρόλο και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Το αλίφουμε με αυγό ανακατεμένο με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε ΄φετες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *